onsdag den 6. juni 2012

DIY pandebånd

Så forsøger jeg mig med en DIY for første gang og håber det bliver forståeligt (jeg synes, det lyder mere besværligt end det er). Pandebåndet passer nogenlunde en 1-årig, men man kan jo tilpasse målene, som man har lyst til.

Pandebåndet består at to rektangler: stofstykke 1 måler 15 x 35 cm, stofstykke 2 måler 8 x 25 cm, og du skal derudover bruge et stykke elastik (25 mm) på 12 cm.Begge stykker zigzagges.

Stofstykke 1: fold sømmen på de lange sider, således at der ombukkes 2 gange. Mit sømrum er 8 mm i dette tilfælde.
Stofstykke 2: fold ret mod ret på den lange led, og sy så der er en åbning midt på (skal bruges når det skal vendes). Vær opmærksom på at mit vendehul er større end nødvendigt, men jeg synes det er nemmere på denne måde.


Lav rynketråde i enderne på stofstykke 1 og tilpas bredden så den passer til stofstykke 2. Enden af stofstykke 1 føres ind i stofstykke 2 (igennem vendehullet), så de to stykker stof kan hæftes sammen i enden - vær opmærksom på hvordan du vender stofstykke 1 i forhold til sømmen på stofstykke 2.


Sæt elastikken på ovennævnte og sy den fast.Vend retten ud på den "færdige" ende af pandebåndet.Lav den modsatte side på samme måde og sy hullet sammen.
6 kommentarer:

 1. rigtig fin diy,måske jeg skulle kaste mig over et pandebånd på et tidspunkt :)

  SvarSlet
 2. Det bør du gøre - det er sådan en lille hurtig ting:-)
  K.h.
  Christina

  SvarSlet
 3. Tusind tak for en god diy Christina.
  Mvh Mia

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekommen - jeg er glad for at du synes den er god. Tillykke med jeres nye familiemedlem - hvor er Elvis fin!
   K.h.
   Christina

   Slet
  2. Tak Christina, ja han er bare så dejlig, men også utrolig fræk (så fræk at børnene trækker fødderne op på stolesæderne når de spiser, fordi de er bange for han skal nappe dem i tæerne:()

   Har du prøvet at lave hårbåndene med en form for åbning/velcro? Jeg er ikke helt tryg ved at give Isabel dem på i børnehave, tænk nu hvis...!
   KH Mia

   Slet
  3. Hihi - frække Elvis. Nej, det har jeg faktisk ikke prøvet, men jeg er helt enig i at det andet måske ikke er så smart (jeg er selv ret hysterisk med den slags). Jeg har desværre ikke så meget sytid lige i denne uge, men vil prøve at teste det i næste uge.
   K.h.
   Christina

   Slet