søndag den 10. februar 2013

J som jersey

Der må godt grines.....stoffet på ærmerne vender jo forkert, men det er lidt en tester, og jeg gad ikke at lave det om....til gengæld vender det rigtigt, når man ser blusen bagfra:-)

Jeg synes jeg aner en lille smule fremgang....jeg måtte igen forsøge mig med jersey - det går jo ikke at jeg i januar køber jersey for kr. 1.000, og så nægter jeg at sy i det, fordi jeg ikke er tilfreds i første forsøg....Nu prøvede jeg igen; dog på min egen måde,  hvilket vil sige med en nål til stretchstof  og almindelig ligeudsøm med lang stinglængde.

Ingen tvivl om at det kan blive bedre, og at den ser hæslig ud i nakken, da jeg ikke har en overlocker, men når den er på, synes jeg faktisk resultatet er hæderligt - jeg skal have mig en tvillingenål, så jeg kan lave en pænere oplægning, men jeg er standhaftig og venter til forbrugsfri februar er overstået.

Der er bare en lille ting ved halsudskæringen. der generer mig - jeg synes at ribben stritter lidt - hvorfor??? Jeg kan godt se at jeg ikke er den eneste i blogland der har problemet, men alligevel. Jeg har i forvejen lavet kanten 1,5 cm kortere end der stod i mønstret - jeg tror det ville løse problemet at lave den mindre, men Carla skal trods alt også kunne få hovedet igennem.Dagens stof er J for Jul


8 kommentarer:

 1. Prøv at tage lidt mere af ribben - Der er meget forskel på rib og alt efter kvalitet og stræk, skal den være forskellige længder.
  Det er lidt svært at se på billedet, men den kan også være fordi at ribben er for 'høj'.
  Det er nu nemmer sagt end gjort ;-0
  Men jeg synes den er super fin!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anja - jeg tror jeg vil tage lidt mere af den næste - jeg tror ikke den er for høj - den har i hvertfald den højde der står i mønstret.
   K.h.
   Christina

   Slet
 2. Flot resultat. Jeg følger med i dine anstrengelser, inden jeg selv kaster mig ud i Jersey : )

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes bare du skal jaste dig ud i det:-)
   K.h.
   Christina

   Slet
 3. Flot resultat. Jeg lagde helt aerligt ikke maerke til at aermerne vendte forkert. Rigtigt soedt stof. Er det rib du bruger kan du hive ret meget i det og kan derved geore den kortere. Min mor laerte mig at sy jersey med en meget smal zigzag for at syningen skulle blive lidt elastisk. Proev det, det har hjulpet mig.
  Bruger du alm jersey til rib er det naesten uundgaaeligt at halsen stritter.
  Du finder altid saadan noget laekkert og spaendende stof. En hel glaede at se paa.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de søde ord Lin. Stoffet var faktisk ret billigt i stof2000, så jeg tænkte det var et godt sted at starte:-) Jeg har prøvet med en smal zigzag, men jeg synes ikke det blev så godt - men teknikken får en chance til.
   K.h.
   Christina

   Slet
 4. Rigtig fin bluse.
  jeg vil også gætte på at der skal lidt mere af ribben så, den ikke stritter. Men jeg er ikke ekspert, så er ikke sikker på at det løser problemet!

  Jeg har netop i dag syet en babybluse i samme stof men med ærmer i andet stof.
  Tager billeder af den i morgen i daglys og lægger den på bloggen. Så kan du se den hvis du har lyst til at se mit bud på en "pindsvin-bluse"

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg synes ikke jeg har fundet din bluse på bloggen? Jeg må prøve at tage mere af ribben næste gang:-)
   K.h.
   Christina

   Slet