tirsdag den 28. maj 2013

Stilhed

Ligesom Lisa overvejer jeg stilheden i blogland.....jeg synes f.eks. ikke, der er helt så mange indlæg, som der var tidligere, og det virker også som om der er færre kommentarer rundt omkring i blogland end der var tidligere - jeg synes nu stadig, jeg får masser af dejlige kommentarer, så det er ingen klage - jeg undrer mig bare:-)

Jeg tænker at Instagram er en del af forklaringen - rigtig mange er hoppet med på bølgen....det er ikke lige noget for mig på nuværende tidspunkt, så jeg er (indtil videre) bare lige her.

En anden forklaring kan være at mange er skiftet fra Google Friend Connect til bloglovin - jeg må ærligt indrømme at jeg stort set ikke kommenterer på de blogs, jeg følger via bloglovin, for de indlæg bliver bare lynhurtigt skimmet via min mail, hvor imod jeg klikker ind på de blogs jeg følger via Google friend connect - det er muligvis en vanesag, så jeg må da se at få lavet om på det, så jeg også kommenterer på de andre indlæg.

Hvad synes I? Er der dalende aktivitet i blogland eller er det bare mig, der ser spøgelser?

27 kommentarer:

 1. DU har helt ret. Og jeg synes det er trist og ærgeligt. Personligt daler min motivation og lyst til at blogge, når responsen bliver mindre eller ikke-eksisterende. :( og jeg gør mig mange tanker om, om jeg har lyst til at fortsætte. Jeg blogger ikke KUN for min egen skyld, også for andres.

  -meena

  SvarSlet
 2. Jeg tænker ligesom dig. Bloglovin kan ikke måle sig med den gode gamle læseliste på Blogger efter min mening. Nogen indlæg kommer slet ikke frem hos mig og ja kommentarerne er dalende. De er træls. Jeg tror dog ikke at det er IG skyld. IG er nemt og et super fedt medie og jeg bruger det meget. Jeg bruger også meget billederne fra min IG profil til mine indlæg på bloggen. Det er fordi det er nemmere og min iPhone tager bedre billeder end kameraet + at det er bøvlet at oploade billeder til computer, redigere, overføre til picasa og videre ind i blogger. Jeg holder ved dig søde, men ja motivationen daler måske en smule hvis man ikke føler der er den samme aktivitet...
  kh Libbie

  SvarSlet
 3. Jeg har det faktisk på samme måde. Jeg synes også at kommentarerne er dalet en del efter at flere er kommet på Instagram. Jeg synes, det er rigtig ærgerligt især fordi jeg elsker at blogge og læse alle jeres søde kommentarer, som jeg tidligere har fået. Dermed ikke sagt, at jeg holder op med at blogge, for det er også en slags dagbog for mig. Samtidig så nyder jeg at skrive og vise lidt af de ting, som jeg laver og ånder for. Håber skam ikke at du stopper med at blogge, for jeg du er netop en af mine favorits blogs;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. helt enig; altså jeg mener, jeg stopper helt sikkert heller ikke med at blogge:-) Jeg er stadig vildt glad for at blogge og jeg elsker hver og en kommentar jeg får. 1000 tak for de søde ord - det gør mig rigtig glad! Som du ved følger jeg også trofast med hos dig:-)
   K.h.
   Christina

   Slet
 4. Jeg har faktisk slet ikke lagt mærke til de dalende indlæg i snakker om. Jeg har personligt fået flere læsere til min blog efter, at jeg er begyndt at bruge blogloving samt instagram. Jeg finder helt nye og spændende blogge via blogloving, som jeg ønsker at følge. Så for mit vedkommende er der åbnet op for en hel ny verden.
  Det er meget nyt for mig med instagram og jeg har ikke helt gjort op med, hvad mit formål skal være. Men indtil videre bliver det brugt til små øjebliksbilleder af Carinas liv, hvor jeg på bloggen går mere i dybden med nogle ting. Jeg vil derfor ikke udelukke det ene med det andet :)
  Jeg kan kun tale for mig selv, men fordi jeg ikke kommentere på et indlæg er det ikke ensbetydende med, at jeg ikke har læst det og fået noget ud af det, så stop endelig ikke med at blogge ;)

  SvarSlet
 5. Jo, jeg fornemmer det samme: Færre indlæg, færre kommentarer, mindre aktivitet. Men jeg fortsætter - jeg er ikke på Instagram, kommer det heller ikke, og for mig er dækker bloggen fint behovet for at vide billeder mv.

  SvarSlet
 6. jeg har blogget i 5 år og jeg ser gang på gang ,at når vi når sommer så daler indlæg og kommentar ,hvilke jo ikke er sært ...
  jeg følger ca 1200 blogge så jeg ser masser af indlæg ,ligger så ikke mærke til om den daler :)
  jeg er ikke på instagram ,jeg kan ikke se fidusen og jeg ved med mig selv at jeg er træt af FB og Instagram vil også kede mig i længen ..
  blogger kan da også ked mig så tager jeg en pause på 2-3 dage og derefter har jeg hovedet fyldt med indlæg hehe ...

  SvarSlet
 7. Tror årstiden har meget med det at gøre :) for mit vedkommende er det mest at vi ikke har haft internet i 14 dage - så daler frekvensen af kommentarer på andres blogs. :) og så på indlæg fra min egen side. Men jeg synes hvert forår at det daler i indlæg rundt omkring. Men har lagt mærke til at indholdet på mange af de kreative blogs jeg startede med, at følge har ændret sig. Det får også kommentarerne fra min hånd til at dale. ( undskyld alle stavefejlene, men er på fra mobilen )

  SvarSlet
 8. Jo, jeg har helt klart bemærket mere, og jeg synes, at det er trist! Jeg savner kommentarerne på min blog og savner at vide, at der rent faktisk er nogle, som følger med. Nogle gange har jeg tænkt, at det måske var enden på min "blog-karriere". Men jeg har virkeligt nydt at blogge, så jeg håber, at stemningen vender, så vi igen kan få liv i blogland:-)

  SvarSlet
 9. Jeg har også lagt mærke til de færre kommentarer- men jeg har tænkt, at det har noget med Bloglovin at gøre. Jeg synes det er meget, meget nemmere med Google friend connect; men det er m¨åske en vanesag. Og så synes jeg at når vi npr sommertid, så plejer indlæggene at dale lidt, men det kommer igen. Jeg blover ihvertfadl ved at læse med her hos dig, så længe du gider. Knus Heidi

  SvarSlet
 10. Har absolut mærket til det. Ikke at jeg har mange læsere men de sidste rigtig mange indlæg har ikke haft en eneste kommentar!! Det påvirker helt sikkert min motivation til at lave flere indlæg og ind imellem bliver det også nedprioriteret til fordel for at skrive kommentarer hos andre. Jeg er ikke fan af blogloving og bruger stadig e-blogger læselisten. Kan selvfølgelig godt følge det med årstiden.
  Jeg har ikke tænkt mig at stoppe min blog, for elsker at have et sted at vise mine ting frem - med ikke andet så for min egen skyld:-) Mht til dig så har du bare ikke at stoppe :-) følger dig hver dag og du er en inspiration jeg nødig ville undvære.

  SvarSlet
 11. Du har helt ret. Dem der kommer via mails, de ryger bare ud. Instagram er der flere og flere der hopper over paa. Jeg bliver her, for jeg synes vi har det rigtigt hyggeligt. :-)

  SvarSlet
 12. Jeg har ikke tænkt over om folk kommenterer mindre- men jeg synes det er ærgerligt at mange skriver færre indlæg på deres blog og til gengæld er på instagram- for jeg forstår ikke helt hvorfor man ikke bare sender et fotoindlæg til sin blog fra sin mobil istedet for - men jeg bliver også stresset af at skulle opdatere på FB, blog og alle andre steder- og da min blog helt fra min start i 2006 (inden jeg var på FB) ikke handlede om antal af læsere men om at have en slags dagbog m foto til det der ikke lige landede andre steder ja så er mit udgangspkt nok anderledes- selvfølgelig elsaker jeg kommentarer- for det viser jo at folk anerkender det jeg skriver - men jeg kan også mærke at jeg ikke orker at lære hele blogland og alle de dejlige blogs at kende og derfor betyder det om der er liv i alles blogge måske ikke så meget for mig. Når det så er sagt har jeg dog igår tænkt på om jeg skulle rydde lidt op i min blogliste med link på bloggen- da jeg synes der var lidt for lidt der lige fængede- det kan jo være et symptom på det du også har bemærket :-)

  SvarSlet
 13. For mit eget vedkommende er det helt sikkert vejret og de (ind i mellem) lunere temperaturer der gør at jeg ikke bruger så meget tid ved computeren.
  Jeg læser stadig en del blogindlæg, men har ikke rigtig "ro nok" hos mig selv til at kommenterer. Jeg vil hellere ud og have lys og luft.
  Af samme grund laver jeg heller ikke lige så mange indlæg som jeg gjorde hen over vinteren.
  Men da det her den anden dag var hel dagsregn hos os, var det igen symaskinen og hæklenålen der blev prioteret og jeg fin kommenteret på en masse indlæg.
  Jeg ved ikke om instagram er en af synderne. Jeg har snuset til det, men er ikke rigtig hoppet med på "bølgen".

  SvarSlet
 14. Tak for link :)

  Jeg tror også det er tiden nu - vi går bedre vejr i møde (forhåbentligt), og det er oftest der at det daler lidt med aktiviteten i blogland, folk vil hellere nyde det gode vejr ude, end at sidde foran kunstigt lys fra en skærm. Og hvem vil ikke det?

  Samtidig, så tror jeg også at IG og Bloglovin har sin del i det - især bloglovin, har jeg hørt mange sige, at de bruger via mobilen. Altså, de læser indlæggene på mobilen, og derfor ikke får kommenteret, for det er ikke lige så let, som hvis man sad ved en computer.

  Lad os håbe at det bare er en fase, som så meget andet. :)

  SvarSlet
 15. Jeg syntes også der er mindre aktivitet på blogger og selvfølgelig spiller årstiden en rolle. At bloglovin og især instagram har en del at sige til den manglende aktivitet er jeg helt enig i. Selvom jeg ikke altid er så god til at kommentere og der i perioder kan gå et stykke tid mellem mine indlæg, så bliver jeg her og lader instagram ligge.

  SvarSlet
 16. Jeg er slet ikke til IG, det er på en måde alt for overfladisk for mig. Jeg har en profil på IG men har vist kun postet et billede.

  Ang. bloglovin har givet mig flere besøgende og kommentarene er de samme.

  Når jeg læser blogs via Iphonens app ser jeg indlæggende som jeg plejer og der er ingen forskel hvor jeg læser.

  Jeg fortsætter ihvertfald med at læse hos dig og nyder atkommentere dine indlæg og dine altid skønne kommentarer hos mig.

  Jeg blogger også videre jeg har rigtig mange der hver dag kigger med hos mig og det varmer og motiverer mig, at der så er nogle der kommentere er bare et ekstra plus.

  SvarSlet
 17. jeg er helt enig med dig. Men jeg tror også at det er vejret, Bloglovin og Instagram... et uheldigt sammentræf, men sådan er det.

  Jeg er ikke på instagram men jeg kan mærke at jeg ikke får kommenteret lige så ofte.
  Når jeg læser via bloglovin på mobilen, så opdatere den meget ofte. og når jeg sidder midt i en kommentar, så forsvinder den pludselig.. når den har gjort det, en 2-3 gange, så opgiver jeg.. desværre..

  Men jeg hænger på og læser med.. :o)

  SvarSlet
 18. Jeg er ny så ved ikke om der er færre kommentarer eller indlæg. Men syntes helt sikkert den mail jeg får fra BlogLovin kun lige bliver skimmet igennem. Men så logger jeg ind på BlogLovin senere og læser indlæg nok lige som i gør med Google. Syntes det fungere super godt. Og hvis der har været nedgang skal det nok komme igen når alle vender sig til BlogLovin. Jeg tror ihvertfald på det nok skal komme.

  SvarSlet
 19. Jeg har også bemærket den dalende aktivitet i blogland. For mit eget vedkommende er jeg også en af dem, der er hoppet på instagram. Egentlig bare for at se hvad det var for noget. Men jeg har haft svært ved at få læsere på min blog, og det er sjældent at nogen kommenterer på mine indlæg. Så daler lysten lidt til at blogge. På instagram har jeg nu flere, der følger mig i løbet af ca tre uger, end jeg har fået læsere på min blog i løbet af lidt over 1 år! Halvdelen af mine faste læsere kom til, da jeg var med i bloglegen "byt en lap". På instagram kan man trykke "synes godt om", og det gør folk samtidig med, at nogle også kommenterer mine billeder. Det betyder altså noget, at man får nogle kommentarer eller "synes godt om", så får man lyst til at fortsætte. Men det er så bare min oplevelse af instagram/blog. Jeg beholder min blog men motivationen daler, når der ingen respons kommer på ens indlæg.
  Kh Birgitte

  SvarSlet
 20. Du har ret.... der er lidt stille rundt omkring, men jeg bliver nu hvor jeg er.
  Skulle det dø helt ud på bloggen, så stoppper jeg eller drosler ned.
  Jeg vil ikke lade mig styre af alverdens tendenser og er derfor heller ikke med i mange give away's mere, da der skal likes her, der, allevegne + følges via Fb og bloglovin.
  At holde det enkelt, har jeg det bedst med.
  Rasmus Modsat ;)

  SvarSlet
 21. Jegg er helt ny blogger. Jeg har læst med i et par år, men ført nu begyndt at kommentere, så jeg har ikke lagt mærke til det med dalende antal kommentarer. Til gengæld synes jeg, der er mange indlæg der siger noget a la "jeg får ikke blogget for jeg instagrammer". Jeg er ikke selv på IG, men tænker at der kommer til at mangle noget tekst, forklaringer, tanker osv. når det kun er billeder der vises frem med en kort tekst. Jeg håber bestemt ikke det kommer til at gå mere ned ad bakke med antal indlæg :)

  SvarSlet
 22. Først og fremmest så elsker jeg din blog, og følger den troligt :)

  Dernæst vil jeg sige for mit eget vedkommende at jeg for tiden har svært ved at formulere mig, svært ved at skrive, derfor bliver det for mit vedkommende nogle små lette indslag med lidt kreaprojekter jeg laver hist og pist, for det jeg har på hjertet tror jeg ikke interessere jer, fordi det gør ondt helt ind i hjertet, det er tungt og vil ikek virke som en pylremarie

  SvarSlet
 23. Nej, manglende kommentarer kan du da vist ikke klage over Christina - hold nu op en fin debat du har sat i gang her : )
  Er hverken på IG/FB eller noget der ligner. Men oplever ofte stille perioder i Blogville (flyttede ind for 5 år siden) og tænker at det ofte drejer sig om vejr og ferie- og højtider. Der danner sig et mønster...! ;-)

  SvarSlet
 24. jeg synes også mine kommentar er dalet en del, men tror det er selvforskyldt hos mig. jeg har haft en længere pause og dette oven i alt det med det skal overgå til bloglovin.

  Jeg er også kommet på IG men ved ikk om der er så meget mere aktivitet der ovre end her.

  Det at få aktive faste læsere er et hårdt benarbejde, både at skaffe dem og vedligeholde dem.

  SvarSlet
 25. Jeg synes klart der sker et mærkbar fald i mine og andres kommenteren når sommervejret melder sig. I vinterperioden kan man sidde inde og læse blogs, kommentere og drikke kaffe imens. I sommeren bruger man aftenerne i haven ;-) Det er min simple forklaring - men den gælder nok mest for mig selv, for jeg har ikke instagram, så den undskyldning kan jeg ikke bruge. Jeg kommenterede engang alle indlæg jeg læste, men nu følger jeg efterhånden så mange blogs, at tiden ikke er til det :-)

  SvarSlet
 26. 1000 tak for alle jeres kommentarer - det er så dejligt at få jeres input. Lad os håbe på mere aktivitet i blogland til efteråret og så vil jeg prioritere også at kommentere på de blogge, som jeg følger via bloglovin.
  K.h.
  Christina

  SvarSlet