mandag den 7. januar 2013

Debut med dukketøj

Som jeg nævnte i et tidligere indlæg, gav vi Carla en dukke i julegave, men et sæt tøj til dukken koster omkring kr. 200 og det synes jeg er ret meget, så nu skal jeg selv producere lidt.

Her er mit første forsøg på en kjole til Souri - Emil synes det ligner en natkjole, og jeg må nok give ham ret, men nu har jeg et grundmønster at gå ud fra. Kjolen er syet af et dynebetræk fra genbrugsbutikken og bliver lukket med et smalt velour-bånd i nakken. Jeg skal helt sikkert sy mere tøj - et hyggeligt og overkommeligt projekt.


24 kommentarer:

 1. Hi hi Hvor er hun sjov og sød! Og kjolen er da blevet fin - så godt med bånd i kontrastfarve! :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså som første forsøg er den helt okay, men der går vist lige lidt tid inden jeg når dit niveau - jeg er stadig imponeret over den frakke du syede til dukken!
   K.h.
   Christina

   Slet
 2. Jeg elsker dukketøj. Hvis du synes, den ligner en natkjole, kan du jo evt bare korte den lidt af og så er det en tunika til et par buksebukser eller strømpebukser. Knus Heidi

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er allerede i gang med en kortere version;-)
   K.h.
   Christina

   Slet
 3. Det er så hyggeligt at sy til dukkerne eller bamserne. Mine piger kommer i ny og næ og bestiller et eller andet til deres smølfe bamse eller heste bamse og jeg syer gerne;-)

  Dukken er så yndig og kjolen er så fin.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg også er hyggeligt - men det eneste Emil har ønsket sig til sine bamser var superheltekapper, men det har de så også fået.
   K.h.
   Christina

   Slet
 4. Fin kjole - og kan forestille mig, det er et hyggeligt projekt (det ser jeg frem til, mon ikke jeg ender ud i det også, med en pige i huset ;-)).

  SvarSlet
 5. Sikke en fin kjole :-)

  Jeg har brugt små stykker velcrobånd som lukning i stedet for bånd og har åbning i hele ryggen i det dukketøj, jeg har syet, og det virkede rigtig fint for min Helena, da hun var Carlas alder ;-)

  KH
  Laila

  SvarSlet
  Svar
  1. Det skal jeg da prøve! Tak for tippet - måske kan jeg nå en tur i stof & stil på lørdag.
   K.h.
   Christina

   Slet
 6. Jeg synes den er super fin!
  Det er lidt svært at sy så små ting, synes jeg :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg frygtede også det med at det er så småt, men det gik bedre end forventet....nu var det her jo heller ikke særlig ambitiøst.
   K.h.
   Christina

   Slet
 7. Svar
  1. Tak - Carla er glad og tilfreds og har selv prøvet at tage den på:-)
   K.h.
   Christina

   Slet
 8. Det er så hyggeligt at lave dukketøj. Jeg har faktisk også en kæmpe bunke bøger med dukketøj, som jeg har lånt på biblioteket, så jeg skal have syet endnu mere.

  Jeg vil nok give emil ret i, at den ligner lidt en natkjole, men tror du ikke også Carla synes det er fint dukken har sådan en? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi - jo det tror jeg Carla synes:-) Glæder mig til at se hvad du får lavet. Jeg må også på biblioteket og låne nogle.
   K.h.
   Christina

   Slet
 9. Den er da rigtig sød.. Hyggeligt at sy dukketøj.. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja, det var rigtig hyggeligt og der er klippet lidt mere.
   K.h.
   Christina

   Slet
 10. Jeg synes, den er skøn og kan godt li' kontrakterne. Det er meget sjovt at sy dukketøj, men lidt tålmodighed synes jeg nu også, det kræver, for det er så småt.
  Hilsen
  Karen

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige denne her er så simpel, så det krævede faktisk ingen tålmodighed, men jeg kan forestille mig at meget dukketøj har flere detaljer end jeg lige vovede mig ud i.
   K.h.
   Christina

   Slet
 11. Svar
  1. Tak - den er lidt sjov den kjole, men al begyndelse er svær:-)
   K.h.
   Christina

   Slet
 12. Det er da bare rigtig sød, og sikker også syet meget mere solidt en det købt.

  Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, det tror jeg den er og den er helt sikkert anderledes end det man køber.
   K.h.
   Christina

   Slet