tirsdag den 20. november 2012

En fjern hvisken
Nu er det efterhånden længe siden jeg har skrevet om bøger, og jeg får faktisk heller ikke læst så meget, som jeg gjorde tidligere, men nu nærmer julen sig, og der står altid bøger på min ønskeseddel. Sidste år fik jeg "En fjern hvisken" skrevet af Kate Morton - jeg kendte ikke bogen, men må virkelig anbefale den - jeg blev fuldstændig grebet af den og ville hele tiden vide mere, så det er en af de bøger, man hurtigt får tygget sig igennem.

På Gyldendals internetboghandel står der følgende om bogen:

"Et brev, der har været forsvundet, dukker pludselig op. Et brev, der kunne have ændret meget, hvis det var kommet frem i rette tid. Med En fjern hvisken får læserne endnu en velskrevet slægtsroman fra Kate Morton. Edie og hendes mor har aldrig haft et nært forhold. Men da et gammelt brev fra Milderhurst Castle pludselig dukker op, får hun en mistanke om, at forklaringen på moderens følelsesmæssige kulde måske skal findes der og beslutter sig for at trodse moderens ønske og selv besøge slottet. Efterhånden som Edie får optrevlet historien om, hvordan hendes mor som ung pige var evakueret til slottet under krigen, hører hun også en fjern hvisken fra slottets mure om andre gamle hemmeligheder, som har været begravet alt, alt for længe. Pressen skriver:»Åh, det her er en god bog ? den emmer af fortælleglæde og kan selv få selv den mest kyniske realist til at hoppe i med begge ben og tro på, at der bag selv de bedst polerede paneler gemmer sig en hemmelighed ? eller et spøgelse! «?***** Femina »Kate Morton garnerer sin fortælling med passende, fint afmålte portioner af frygt, bedrag, brudte løfter, knuste hjerter, forældresvigt, rendyrket vanvid og rørende søstersolidaritet. Og hun krydsklipper fermt mellem Edies nutid i 1990erne og den dramatiske tid under Anden Verdenskrig...Jo, man er godt underholdt med Morton.«

Hvis I vil anbefale en bog, er I meget velkomne til at skrive det i kommentaren på dette indlæg.

12 kommentarer:

 1. Uhh, den lyder som lige noget for mig! Den skal reserveres på biblioteket med det samme :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg var ihvertfald vild med den - håber du bliver lige så grebet som jeg.
   K.h.
   Christina

   Slet
 2. Jeg må vist på biblioteket!!! Jeg har lige læst 'Søster', rigtig god synes jeg! Og så går jeg og venter på sidste bog i serien 'Kragepigen', den skulle ha' faktisk ha' været udkommet i august, ved ikke lige hvad der er gået galt. Og og og, så kommer der jo en ny 'Afdeling Q' lige om lidt. Det er en af de bøger, jeg ku' overveje at købe, fordi jeg simpelthen ikke kan vente!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih hvor lækkert med nogle anbefalinger - jeg må lige tjekke dem:-)
   K.h.
   Christina

   Slet
 3. Så spennende - den boken får man lyst til å lese.
  Jeg har ikke lengre tid til å lese så mye, men da jeg var ung vant jeg en bok. Husker den gjorde inntrykk på meg. Jeg leste den på norsk, men vet ikke om de har den i Danmark. Det var denne: http://www.adlibris.com/no/product.aspx?isbn=1892738066
  Jeg kunne ikke helt klare å legge den fra meg før jeg hadde lest den ut....

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har desværre ikke fundet den på dansk, men mon ikke jeg klarer at læse den på norsk:-)
   K.h.
   Christina

   Slet
 4. Åhhh jeg har læst den - faktisk har jeg læst alle de 3 bøger hun har skrevet. jeg kan varmt anbefale også at læse hendes "den glemte have", hvorimod den sidste "huset ved Riverton" var ret langsommelig;) Men hun skriver simpelthen SÅ godt og jeg vendte spændt på hendes næste bog:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nøøøj - den lyder god og er nu på min ønskeseddel - mange tak for tippet.
   K.h.
   Christina

   Slet
 5. Åh søde du er en super god boganmelder :)
  Jeg har faktisk købt "Den glemte have" men kommer nu helt i tvivl om hvorvidt det er en triologi???
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih tak:-) Der er ingen sammenhæng imellem bøgerne så vidt jeg kunne læse mig frem til.
   K.h.
   Christina

   Slet
 6. Hende kender jeg ikke, men hun skal da tjekkes ud. Tak for tipset.

  SvarSlet