fredag den 18. juli 2014

Hvordan har du det med din badevægt?

For et par uger siden læste jeg et interessant indlæg på bloggen RikkePrikke. Indlægget opfordrer til at man smider sin badevægt ud (og lader være med at måle sig) og i stedet laver en sundhedsdagbog. Sundhedsdagbogen har fokus, på søvn, fordøjelse, humør osv. men som I nok kan regne ud ikke på vægten. Det jeg allerbedst kan lide ved indlægget er idéen om at sætte sig nogle mål - ikke vægtrelateret, men f.eks. at spise grønt til alle måltider, bevæge sig 4 dage om ugen osv.

Der står mange rigtig fornuftige ting i indlægget, og jeg ved at vi alle har en forskellig tilgang til tingene, men det der overraskede mig ved det, var faktisk kommentarerne både på bloggen og på IG hvor stort set alle bakkede op om at badevægten er noget fanden har skabt og hyldede idéen om at smide den væk.

Har I det lige sådan? Er badevægten et frygteligt monster?

Jeg har efterhånden et rimelig afslappet forhold til min badevægt. Tidligere vejede jeg mig ikke så ofte - måske 5-10 gange på et år, men da jeg i løbet af kort tid sidste år tog 14 kg på, var det pludselig vigtigere for mig at følge med i hvad jeg vejede, og sådan har jeg det stadig.

Min sundhedsdagpbog (hvis jeg havde haft en sådan) ville i hele perioden have set fantastisk ud, for jeg levede på daværende tidspunkt lchf, som fungerer rigtig godt for mig; ingen sukkertrang, masser af grønt, fantastisk søvn....men pga. nedsat stofskifte +14 kg på vægten og for første gang nogensinde et bmi over 25.

En ting, der er lidt komisk, er at mange som sagt hylder idéen om at smide badevægten ud, men samtidig følger jeg en del på IG, som er i gang med at tabe sig, og der hepper og roser vi på livet løs, når de kommer med deres ugentlige opdatering, om hvor meget de nu har tabt.

Hvad mener du?  

6 kommentarer:

 1. Jeg tror helt klart det viktigste er sunnhet, og å ha energi til å leve godt. Selv har jeg etter mine barnefødsler jobbet for å finne mat jeg tåler og som jeg kan legge på meg av - litt omvendt problem, men ikke noe greit det heller. Du ser alltid flott ut i de fine kjolene du syr :)

  SvarSlet
 2. Jeg er klart mest til følelsen af velvære frem for slavisk tyranni af et (eller flere) tal. Det sidste halve år har jeg dog vejet mig pga. graviditet - men ellers tror jeg ikke, at jeg havde været på vægten i fem år. Så helt klart: Smid vægten ud og lad fornemmelsen af trivsel være den gode guide i stedet :) Derudover tror jeg ikke på det med at synde eller at skulle være på kur. Jeg spiser, hvad jeg har lyst til og hvad jeg får det godt af, frem for hvad der denne uge nu er "super food" og hipt.

  SvarSlet
 3. Jeg vil ikke undvære min badevægt.. For selvom det bare er et tal, så hjælper det med at huske at nu skal jeg tage mig sammen... For selvom det godt kan ses i spejlet, så har jeg altså brug for at se det i klare tal.. :o)

  SvarSlet
 4. Jeg har aldrig haft en badevægt. Jeg klarer mig med spejlet, mit tøj og lidt overbærenhed :-)

  SvarSlet
 5. Jeg har det fint med min badevægt - og lige for tiden bruges den meget, fordi jeg skal holde øje med væskeophobning på grund af graviditet. Siden min første graviditet har jeg holdt øje med at vægten havde det ok, for jeg tabte mig rigtig meget på trods af at have taget meget på under graviditeten. Men jeg tror absolut at der kan være noget om at man ikke skal være slave af sin vægt, bliver f.eks. bekymret når folk går i spåner over at have taget 200 gram på, vores vægt svinger jo. Men jeg tror da at langt de fleste har et fornuftigt forhold til både vægt og målebånd

  SvarSlet
 6. jeg er enig med Anne .. bruger mit spejl og kan se på tøjet at det går op eller ned ..

  SvarSlet