mandag den 17. juni 2013

To do - på INGEN måde ta da: taljeret kjole til mig selv

Nøj en skuffelse! Jeg havde sådan glædet mig til at sy denne kjole til mig selv - den er baseret på et mønster fra Burda 12/2012. Jeg havde købt noget (meget) billigt stof i Jysk så jeg lige kunne teste mønstret og jeg lavede med det samme lidt tilretninger; ingen læg men i stedet rynkede jeg bare skørtet, korte ærmer i stedet for 3/4-ærmer - det var sådan set de eneste ændringer jeg havde forestillet mig, og selvom denne kjole faktisk kun har taget måske 3 timer at lave....ja, ja - jeg mangler at lægge den op men ved egentlig ikke om jeg gider, så var der så mange ting der kørte af sporet at jeg aldrig tror jeg vover mig ud i det mønster igen!

1. skjult lynlås - ikke et hit (hos mig) - den er ikke sådan rigtig skjult men efter andet forsøg er den vel hæderlig.

2. overdelen har foer og det var da bare fint og jeg fik også syet det i halsudskæringen, men kunne simpelthen ikke gennemskue hvad jeg skulle gøre ved lynlåsen, så i hysteri klippede jeg foeret af, så kjolen nu kun har belægning.

Så altså indtil videre to udfordringer, men kjolen gik da an.

3. Syvejledningen....jeg forstår den ikke: Sy ærmerne i med holdning. Øh hva´? Har ærmerne holdning eller er det min holdning til ærmerne??? Jeg googlede det, men fandt intet og satte derfor ærmerne i efter bedste evne (hvilket i dette tilfælde ikke var nok) - Ærmerne var nærmest for store, men de kom i, og da jeg efterhånden var temmelig træt af "den umulige kjole" skulle det bare overståes.

Så skulle den prøves på - den er for stor....mine bryster ER altså en str. 40 i de fleste tilfælde, men den her model passer mig bare ikke....den er for stor og jeg kommer til at se endnu bredere ud end jeg egentlig er - mest af alt ser det ud som om jeg har taget et telt på - stoffet er desuden for kraftigt - kjolen er rimelig tung. Argh....nå, men jeg viser den alligevel, og så håber jeg at der er nogle der kan forklare mig noget om ærmer med holdning - kom frisk kom glad - jeg vil lære det!

Hermed billeder af mig efter en 15 timers arbejdsdag og en halv time ved symaskinen. Det nederste billede viser hvor nedslået jeg er over resultatet....men efter hysteriet har lagt sig tænker jeg at med lidt øvelse og noget bedre egnet stof, kan den muligvis blive fin.
21 kommentarer:

 1. Jeg synes da ikke det ser så slemt ud. Kan godt se at den måske er lige til den store side på overdelen.
  Jeg ved sgu heller ikke hvad ærme med holdning betyder, synes ellers jeg har læst en del syvejledninger.
  Det er en ommer, kan man ikke kalde det det?
  Nu ved du hvilke områder du skal være ekstra opmærksom og tålmodig med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret - det er en ommer, men jeg tror bare at jeg skal finde et helt andet mønster:-)
   K.h.
   Christina

   Slet
 2. Hmm det er svært, men umiddelbart synes jeg da ikke at det ser helt skævt ud... Men jeg kender godt følelsen af at man ligner en sæk kartofler og det er jo DIG der skal føle dig godt tilpas i kjolen...
  Jeg har også én hængende som ikke er færdig endnu, mormor-kjolen, døbte vi den til blogtræf, for det blev slet ikke som jeg ville ha selv om at jeg fulgte DIY slavisk.... Nu hænger den ufærdig og venter på at jeg tør gå i krig med den igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih jeg håber du snart gør den færdig så vi kan se mormor-kjolen;-)
   K.h.
   Christina

   Slet
 3. Tror det betyder at du skal holde ærmet til, dvs strække lidt i ærmekanten i kroppen og lade ærmet være tæt på at være rynket, som regel er det mest øverst man gør det. Ved ikke om det giver mening.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det giver fuldstændig mening! Mange tak - det prøver jeg på den næste:-)
   K.h.
   Christina

   Slet
  2. det ville også være mit bud :) håber det virker. og med lidt tilretning i overkroppen tror jeg den kunne blive rigtig flot :)

   Slet
  3. Tak Sandra - jeg har lavet lidt ændringer nu og den er bedre, men bliver vist aldrig rigtig god.
   K.h.
   Christina

   Slet
 4. Ærmer med attitude! Hahahaha.... sikke en masse frustrationer mønstret har givet dig. Men fedt at Connie kan give en mulig forklaring på de stride ærmer! Synes egentlig heller ikke det er fordi kjolen ser specielt kikset ud - vil nærmest sige helt hæderlig - men sandalerne, de ER labre! I like! : )

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ELSKER de sandaler! De blev købt i sommerferien da Emil var et halvt år....han bliver 7, så de har altså holdt godt.
   K.h.
   Christina

   Slet
 5. Først troede jeg at der var noget galt med billedet, for du er ligesom bredere på den :o) Men så kom forklaringen i teksten :o) Kan godt forstå din frustration, men jeg smiler - man kan da godt se lidt sjovt i situationen. Egentlig er det ikke så meget galt med den kjole, men den sidder sjovt på dig. Og ja, det er da en mormor-kjole, som Libie sagde :o) Tror, at noget må laves om for at den ser mere moderne ud...

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg arbejder på sagen, men tror ikke den bliver helt god, men jeg må vist ofre et dynebetræk og sy en ny version:-)
   K.h.
   Christina

   Slet
 6. Ih Christina - hvis det nu var blødt viskose stof der faldt pænt ned ville den være perfekt! Det ligner en "skaterdress-model", de er så fine! - men jeg kan godt forstå din frustration - jeg smiler af din tekst og kan lige forstille mig, hvordan du har haft lyst til at klippe det hele i stykker ( sådan får jeg det :) ) med lidt tilrettelser kan den blive rigtig god!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er kæmpefan af skaterdress-modeller, så jeg vil SÅ gerne have projektet til at lykkes. Det ville jo være fedt man selv kunne sy sådan en.
   K.h.
   Christina

   Slet
 7. Haha, åh hvor jeg kender det med et mønster der ikke dur og volapyk i forklaringen. Jeg har også haft min del af de oplevelser ;-) kan prøve at vise dig en jakke der stadig hænger og venter på at blive smidt ud!
  Men nej: den kjole dur slet slet ikke til dig! Undskyld min manglede diplomatiske formulering ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. det er virkelig irriterende! Og især når har rigtig stor tiltro til et mønster, men jeg må prøve igen.
   K.h.
   Christina

   Slet
 8. Sidder og får helt lyst til lige at pille ærmet af, sætte nogle nåle i overdelen (sy ind), og så sætte ærmerne på igen (med lidt rynk), og så se om det ikke lige kunne give det sidste.
  Tror den vil være rigtig flot til dig i noget lettere stof :-)
  Og synes skisme du er sej, at du fik kæmpet dig igennem, på trods af foer og usynlig lynlås :-))))

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de opmuntrende ord:-) Ærmerne røg af og jeg tog 4 cm af overdelen i bredden inden ærmerne kom på igen - det hjalp, men den er ikke perfekt.
   K.h.
   Christina

   Slet
 9. Jeg tænker måske ærmerne skal helt af....

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har kortet ærmerne en hel del af og det har også hjulpet:-)
   K.h.
   Christina

   Slet
 10. Ved godt det er måneder for sent, men alligevel: der er faktisk stor forskel på rynker og læg, og jeg tror, at en af årsagerne til, at den ikke falder s om du har håbet på, kan være, at du har lavet rynker i stedet for læg i underdelen. Bare et forslag.
  Enig i det med ærmerne, tror det betyder, de skal holdes til, men en umådelig dårlig oversættelse/formulering i mønsteret!

  SvarSlet