søndag den 30. december 2012

Mig, mig, mig....

Inspireret af denormale får I lige 10 hurtige om mig, da jeg egentlig godt selv kan lide at læse lidt om jer andre.

-Som barn spillede jeg keyboard i et band og har bl.a. spillet på Århus musikfestival og i Byparken i Roskilde.

-Jeg har en tre år ældre bror, som jeg har et fantastisk forhold til. Bedre bror findes ikke.

-Jeg har doneret æg til tre kvinder.

-Jeg går aldrig i flade sko (okay en sjælden gang, men så får jeg ondt i benene, da jeg normalt går i høje hæle).

-Jeg går sjældent i biffen, da det ikke rigtig siger mig noget.

-Jeg er altid i gang med en bog; udover at være kreativ er det min foretrukne måde at slappe af på.

-Jeg er VILD med det meste chokolade, men forsøger at holde mig til den mørke, da jeg har PCO.

-Mit første kæledyr var en græsk landskildpadde....en hun, der hed Marius;-)

-Jeg har kendt min mand siden 1995 - pyha, så lyder man gammel.

-Jeg har gået til standarddans på den lokale kro i tre år som barn.

Det var lidt om mig! Jeg håber, der er nogle der har lyst til at tage udfordringen op og lave et lignende indlæg på deres blog, så jeg kan snage lidt:-) Skriv meget gerne i kommentarfeltet på dette indlæg, hvis du laver et lignende indlæg.
39 kommentarer:

 1. Er altså lidt nysgerrig på det med de æg, hvordan fungerer det helt præcist?? Det nye program på kanal 4 "babyklinikken" eller noget i den stil har et par inde som får æg af en kvinde. Har selv overvejet at donere æg men mangler lidt Info fra en som har prøvet det :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har ikke selv doneret æg, men har været/er i fertilitetsbehandlinger, så tror jeg ved lidt om det...
   Hvis man som kvinde vil donere æg, skal man ihvertfald igennem hormonbehandlinger med jævnlige scanninger, og senere ægudtagning på en fertilitetsklinik.
   Jeg vil tro, at hormonbehandlingen er med daglige indsprøjtning, da de sikre flere æg end ved f.eks. pille behandling (Pergotime)
   Det er en ret hård fysisk "opgave", så derfor er der heller ikke mange der gør det. Men det er en KÆMPE hjælp til de kvinder der ikke selv har brugbare æg.
   Jeg vil tro det er sådan forløbet foregår...

   Slet
  2. Tak Carina:-) Håber snart du har succes med din behandling.

   Diana: det er ligesom almindelig fertilitetsbehandling, som hvis du skulle have et reagensglasforsøg. Behandlingen er bare afsluttet når du har fået taget æggene ud. I mit tilfælde foregik det således: Først er man til samtale med en læge, man skal besvare nogle helbredsmæssige spørgsmål, man får taget blodprøver og bliver testet for kønssygdomme. Efter prøvesvar (ved næste menstruation) starter man i hormonbehandling, hvor jeg skulle tage en sprøjte én gang om dagen den første tid, så til scanning for at se hvordan æggene udvikler sig. Når æggene er ved at have den rigtige størrelse skal man tage en ekstra sprøjte dagligt for at undgå ægløsning og når æggene er klar tager man en ægløsningssprøjte. Derefter skal man have taget æggene ud - man får morfin og i mit tilfælde var det ikke værre end at have menstruationssmerter. Jeg havde 28 æg og var overstimuleret, men få dage efter var jeg på toppen igen. Det var et meget positivt forløb og jeg er taknemmelig over at jeg havde mulighed for at hjælpe andre.
   K.h.
   Christina

   Slet
 2. Jeg er stor fan af "10 hurtige", så det vil Simon og jeg helt klart også lave et indlæg om!:)

  Spændende Info om dig!:)

  SvarSlet
 3. Sjov at komme lid tættere på en person man syntes man "kender" uden at have mødt hinanden.

  Mit indtryk har hele tiden været at du er en sød, varm og hjælpsom person og det har bestemt ikke ændret sig efter dette indlæg. Din storebror kan værre stolt af sin lillesøster ;O)
  Godt nytår.

  Mona

  SvarSlet
  Svar
  1. Mona, hvor er du dog bare sød! 1000 tak for denne kommentar. Min mor siger, at min bror er stolt af mig:-)
   K.h.
   Christina

   Slet
 4. FEDT indlæg, jeg eeeeeeelsker dem også :)
  Ej hvor er du bare for cool Christina, tænk at du er én der har gjort det. Jeg følger også med i babyklinikken og efter første program sagde jeg også til min mand, ahrmen hvorfor er det så svært at få doneret et æg!???

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih tak:-) Jeg tror der er mange der synes det er svært...ægdonation er vel på en måde kontroversielt....jeg var meget åben omkring det og folks mening var meget blandet (ikke at det generer mig). Nogle sagde at det kunne de aldrig finde på...om jeg virkelig kunne leve med at mine børn voksede op et andet sted, men sådan betragter jeg det ikke. De æg var aldrig blevet til noget hvis jeg ikke havde doneret dem.
   K.h.
   Christina

   Slet
 5. Hvor er det et skønt indlæg. Jeg synes det er så hyggeligt at få lidt mere at vide om personen bag bloggen :-) Tak for det Christina. Som jeg forsøgte at forklare til familien som ikke helt kunne forstå det med blogs og blogverden er, at det er som at komme ind i en ny omgangskreds hvor man får en relation til hinanden, uden at se hinanden fysisk. Jeg vil også lave sådan et indlæg. Og fede stilletter, forresten ;-)
  Jeg synes det er SÅ flot af dig, at du har doneret æg. Og også taget i betragtning at du har PCO. Så har du måske også haft dine egne udfordringer på det område.
  Jeg har også overvejet meget kraftigt at donere æg, da jeg har været i den verden for at få tvillingerne. Og når man nu er inde i den verden og ved hvor meget det betyder, at der er mulighed for at få hjælp, så man kan få opfyldt en af de største ønsker, bliver man også mere motiveret. Men hvorfor gør jeg det så ikke. Der er vist noget med en aldersbegrænsning, så vidt jeg kan huske og den nærmer jeg mig drastisk. Og jeg tænker at det må være en del af årsagen til at det er så svært at få en donoræg. Mange kvinder bliver gravide højere op i alderen, og bliver først bevidste om behovet og hele driften omkring det. Og så er tiden udløbet for dem. Det kan også være uvidenhen om at det er muligt. Eller at man er bange for at man ikke selv kan, den dag man gerne vil være gravid.
  Uha det blev da en lidt lang kommentar... Men jeg har en del tanker omkring netop det emne. Og det er dejligt at se at der er andre der også har det, og faktisk har gjort noget ved det!
  Kh Line

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din dejlige kommentar - jeg er meget enig! Nogle af de kvinder jeg har talt med om det, siger at de vil være færdige med at få børn før de donerer æg, og hvis man kommer lidt "sent" i gang, kan det være at man kommer over aldersgrænsen. Jeg var lige på grænsen, men da jeg er sund og rask, sagde de at det absolut ingenting betød og æggene var også af rigtig god kvalitet.
   K.h.
   Christina

   Slet
 6. Respekt Christina, jeg har lige som dig PCO og har været i fertilitets behandling for at få vores lille dreng! Når man har prøvet at være ufrivillig barnløs så får man den største respekt for sådan en som dig!

  Sjovt at lære dig lidt bedre at kende:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak:-)Carla er lavet via IVF, så jeg vidste jo hvad jeg gik ind til og havde kun haft positivt at sige om min fertilitetsbehandling. Da jeg så oplevede at en veninde måtte til Grækenland for at få donoræg (fordi ventelisterne i DK er så lange, at hun ville blive for gammel til at modtage æg), var beslutningen ikke så svær:-)
   K.h.
   Christina

   Slet
 7. Så har jeg taget udfordringen op, og lavet et indlæg om 10 hurtige om mig..

  Jeg har dog ikke fået lavet en fin billedecollage, da jeg slet ikke skulle Blogge lige nu.. jeg laver kager :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih hvor dejligt! Har været inde og læse om dig - hyggeligt at du ville lege mad. Kan forestille mig at du havde mange bestillinger, men de flotte kager du laver.
   K.h.
   Christina

   Slet
 8. Fedt med 10 ting om mig ideen, tror jeg vil hoppe med på den. Stor respekt til dig, at du har doneret æg, det er VIRKELIG stort af dig. Tænk der nu er tre kvinder der har fået deres største ønske opfyldt . knus til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Det håber jeg du vil Mette. Mange tak - jeg håber ihvertfald de har fået deres ønske opfyldt...man får ikke at vide om der kommer børn ud af det.
   K.h.
   Christina

   Slet
 9. Virkelig sjov ide Christina. Jeg smider et lignende indlæg senere i dag! Hav en dejlig dag

  SvarSlet
 10. Super fed blog :)

  Godt nytår herfra
  http://ninnasverden.bloggersdelight.dk/
  Ta et smut forbi min blog hvis du har lyst

  SvarSlet
  Svar
  1. Også godt nytår til dig og tak for din kommentar - jeg tjekker din blog senere idag:-)
   K.h.
   Christina

   Slet
 11. Hvor sjovt! og spændende! Jeg har været i gang med at lave sådan et indlæg i efteråret (noget i stil med Random facts), men droppede det til sidst, da jeg ikke troede at nogen vil læse sådan noget om mig...Men det er faktisk ret spændende, og man lære hinanden mere at kende ;o) Måske finder jeg modet igen... ;o)

  Jeg har nogle æg i fryseren :o) På en klinik naturligvis :o) Kan man donere dem? Jeg skal i hvert fald ikke bruge dem...

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg vil ihvertfald meget gerne læse det, så tak for at du alligevel besluttede at lave et indlæg. Jeg er ret sikker på at du kan donere dine æg - prøv at kontakte klinikken. Vi blev nemlig spurgt om vi ville donere overskydende æg, da vi lavede Carla og det er sådan de fleste donoræg opstår - der er ikke særlig mange der vælger at blive æg-donor.
   K.h.
   Christina

   Slet
 12. Spændende indlæg, er gået i tænkeboks :-) Du virker altså til at være den dejligste person! Er vildt imponeret over din ægdonation, det må være det største man kan give andre - sejt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Åh Trine - 1000 tak. Det varmer da at få sådan en kommentar. Det var en rigtig god fornemmelse at donere æg - jeg ved at hvis vi selv havde haft behov for det, ville jeg have taget imod donoræg.
   K.h.
   Christina

   Slet
 13. Gode søskende-forhold er det bedste man kan få - og både min store og lillesøster, er de bedste mennesker, der er til i mit liv (:
  Folk synes det er temmeligt udsædvaneligt at vi med en aldersspredning på 16 år, 21 og 26 stadig er hinandens yndlingsselskab, men det er vi nu engang (:

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det dejligt at læse om dig og dine søskende. Og det glæder mig at I har sådan et tæt forhold på trods af aldersspredningen; der er 4,5 år imellem vores børn og jeg håber også de får meget glæde af hinanden. Jeg tror ikke alderen er så vigtig - det er personligheden. Der er jo også søskende med to år imellem som har absolut ingenting til fælles.
   K.h.
   Christina

   Slet
 14. Hvor er det bare spændende og hvor kan man bruge meget tid på at gætte hvordan en person er.....Ü
  Kom godt ind i det nye år.
  Kh Anja.

  SvarSlet
  Svar
  1. hihi - ja, det kan man:-) Nogle gange rammer man rigtigt og andre gange er man meget langt fra.
   K.h.
   Christina
   P.s. vi kom godt ind i det nye år:-)

   Slet
 15. Ååååhr hvor er jeg misundelig på dine lilla heels.. Wow.. De er vildt lækre!

  Det med højhælede kender jeg godt - det er så afgjort også min favorit. Og helt ærligt, dem der siger at man ikke kan løbe i højhælede, de ved da slet ikke hvad de snakker om.. ;)

  Spændende læsning, glæder mig til at dele 10 hurtige om mig imorgen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er også glad for dem:-) Hvis man ikke kan løbe i høje hæle, har man bare ikke øvet sig nok;-) Selv da jeg var højgravid travede jeg afsted i høje hæle...jeg har aldrig været kendt for at være praktisk og flade sko klæder mig bare ikke. Vil straks smutte ind på din blog og læse lidt om dig.
   K.h.
   Christina

   Slet
 16. Hvor hyggeligt sådan at komme lidt tættere på dig:) Jeg har 10 facts om mig stående fast i siden på bloggen - så ved folk ligesom, hvad de går ind til:)
  Du ved jo, hvad jeg synes om det med de der æg - du er min helt! Jeg har jo altid sagt, at jeg selv ville donere, når vi var færdige med behandling, men ved faktisk ikke om det kommer til at ske. Jeg er simpelthen blevet så bange for det. De sidste to gange jeg har ligget i stigbøjlerne, er jeg begyndt at græde før de overhovedet har rørt mig. Ved ikke lige, hvad der er sket, men et eller andet sted mellem æg nr 60 og 80 har angsten fået fat:( Kæmpe lettelse af være i gang med iui i stedet!
  Jeg har en ordentlig bunke søskende, men det er også der, hvor der er tre års mellemrum at båndet er stærkest:)
  Knus til dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. ih tak Elisabeth - jeg vil da gerne være din helt;-) Hvis du er bange for det, synes jeg bestemt ikke du skal gøre det - vi kan aftale at et af mine æg blev doneret på dine vegne:-) Det er dejligt med søskende og jeg er taknemmelig for den fantastiske bror jeg har - han har ALTID været der for mig og jeg ved at jeg kan regne med ham uanset hvad.
   K.h.
   Christina

   Slet
 17. Fedt indlæg - og fede sko ;o)

  Du virker som en varm pige fyldt med næste-kærlighed og overskud.

  Rigtig godt nytår til dig og dine kære.
  Kh Lise

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - jeg er også vild med de sko - man kan kun have en god fest i de sko:-) Hvor var det en sød kommentar - det er jeg glad for at du synes.
   K.h.
   Christina

   Slet
 18. Sikke en sjov leg og hvor er det skønt at læse lidt andet om dig. :) Jeg er hoppet med på legen her:
  http://smallstar-bymette.blogspot.dk/2013/01/10-facts-om-mig-og-lidt-mere-om-nytar.html

  SvarSlet
  Svar
  1. Dejligt at du ville være med - der er heldigvis en del der efterhånden har lavet lignende indlæg og jeg synes det er så hyggeligt.
   K.h.
   Christina

   Slet
 19. Hyggeligt at læse lidt om dig :-) Vil da se om jeg kan diske op med 10 en af de næste dage :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak:-) det vil jeg glæde mig til at læse.
   K.h.
   Christina

   Slet