lørdag den 23. februar 2013

X som Xylografi

Xylografi....jeg er nok den eneste, der blogger om det;-) Kender I overhovedet det ord? Jeg gjorde ikke, men det betyder at gravere i træ og det minder mig altså om barndom og sløjd - jeg var mildest talt ikke begejstret for sløjd, men når vi fik lov til at lave et skilt, hvor man så kunne brænde noget på, så syntes jeg at det var helt okay at have sløjd.

Utroligt nok havde min mor gemt et af de skilte jeg lavede (jeg var 11 år på det tidspunkt) - dette skilt er lavet sammen med min bedste barndomsveninde (som jeg stadig har). Karina og jeg var uadskillelige fra børnehaveklassen til vi var 12 år, hvor hun desværre flyttede langt væk. Vi var rimelig fantasifulde og ikke mindst fjollede, og vi havde en leg hvor vi lavede radio - denne radio kaldte vi Radio Kachri; vi sad og interviewede hinanden imens vi optog det på en lille båndoptager - jeg har faktisk stadig et enkelt bånd. Det bedste ved det bånd er at man bare kan høre hvor sjovt vi har det - nogle gange knækker vi helt sammen af grin og det eneste man kan høre, er to piger der fniser - er det ikke dejligt med sådan nogle minder?


Dagens stof er X for X-tra fint;-) Jeg er vild med mit bambi-stof!

15 kommentarer:

 1. Jeg har da prøvet det, men anede ikke at det havde sådan et fancy navn! Og så kan jeg ikke rigtig sætte mig ind i ikke at kunne lide sløjd...

  Men hvor er det skønt at din mor har gemt den og mindst lige så skønt med båndet du stadig har. Det må være sjovt at høre i dag! Fedt at læse om dine barndomsminder : )

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi - nej, du har nok været hel vild med sløjd:-) Jeg var ikke særlig god til det og det er nok derfor jeg ikke var så begejstret for det.
   K.h.
   Christina

   Slet
 2. Åh, jeg elsket å ha sløyd da jeg gikk på skolen. Jeg lagde mange ting med slik xylograf. Fine minner ....... :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er hyggeligt med sådan nogle minder - det skal helt sikkert gemmes. Jeg var virkelig dårlig til både at save og slå søm i, så det satte visse begrænsninger for resultaterne:-)
   K.h.
   Christina

   Slet
 3. Sikket et dejligt minde :-) Jeg hadede bestemt ikke sløjt, men jeg ville heller have hårdarbejde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ville helt sikkert også hellere have håndarbejde - det syntes jeg var rigtig hyggeligt.
   K.h.
   Christina

   Slet
 4. Hahaha... Radio KaChri har garanteret været ganske genialt! : )

  SvarSlet
  Svar
  1. hihi - fuldstændig;-) Der var nogle rigtig gode nyhedsudsendelser og interviews.
   K.h.
   Christina

   Slet
 5. Kendte ikk til navnet men var min klar farvorit når vi havde sløjt. men var ellers generalt glad for sløjt, elskede at kunne lave noget på den ene eller anden måde. sløjt og håndarbejde var noget af det bedste

  SvarSlet
  Svar
  1. Gid jeg havde haft det sådan med sløjd, men det var sjældent vi lavede noget jeg syntes var sjovt.
   K.h.
   Christina

   Slet
  2. vores lærer var god til at fange os elever så vi fik lyst til at lave det. Emma slægter mig lidt på tror jeg. Hun er tit i sløjt i SFOen oglaver alt muligt sjovt.

   Slet
 6. Sjovt at din mor har gemt den :) Jeg kunne også godt li' at 'brænde' i træ selvom sløjd ikke lige var favoritfaget

  SvarSlet
 7. Ej nu sidder jeg godt nok og smiler - for min veninde og jeg kaldte os Karchri - Karen og Christina:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvor er det morsomt Christina! Men fantastisk navn, ikk´?:-)
   K.h.
   Christina

   Slet