torsdag den 28. februar 2013

Lidt lopper

Selvom Libbie og jeg blev enige om at forbrugsfri februar ikke galdt lopper, har jeg været lidt tilbageholdende med at gå i genbrugsbutikker, men forleden vovede jeg mig i den lokale genbrugsbutik, og jeg fik da en lille smule med hjem; en lille dug og to baby-sengesæt. Jeg synes det med elefanterne er rigtig sødt, det med tarzan skal bl.a. bruges til et babytæppe og dugen skal bruges til applikationer.

De havde også nogle meget gamle klodser i træ, som jeg næsten ikke kunne lade ligge og der var også en musling-dukke, som jeg gerne ville have med hjem, men jeg syntes den var for dyr og lod den være.....Jeg håbede på at den ville blive stående længe og prisen dermed sat ned, men den er allerede solgt.





Å for Årsdag

Så kom vi til det sidste bogstav i vores lille leg - jeg synes det har været en rigtig hyggelig udfordring, og det har været sjovt at læse med hos jer andre, og se hvad I har fundet på.

Å skal stå for Årsdag hos mig....det er ikke nogen personlig årsdag for mig, men hvad er der tidligere sket på denne dag?

1648: Christian den 4. døde 70 år gammel. Han nåede at få en ordentlig børneflok med dronningen og diverse elskerinder...mindst 23 børn men man mener at tallet var en del højere. Det morsomme ved det er, at  Tycho Brahe ved Christian den 4.s fødsel lavede et horoskop, hvor han beskrev et dydigt liv hvilket ville være årsag til at han næppe ville få børn.....tal om at tage fejl!

1922: Storbritannien opgiver herredømmet over Ægypten. Englænderne havde overtaget magten i 1881-82 i forbindelse med et nationalistisk oprør, som de havde hjulpet med at nedkæmpe.

1986: Sveriges statsminister Olof Palme myrdes. Vidste I at Olof Palme i 1949 indgik et proformaægteskab med en tjekkisk kvinde, som var på flugt fra sikkerhedspolitiet? Efter de blev skilt, giftede han sig med Lisbeth, som han fik tre børn med. Lande som Holland, Ungarn og Tyrkiet (og mange andre) har opkaldt steder efter Olof Palme, så det er ikke kun i Skandinavien han satte sit aftryk.

Dagens stof er Å for Å - jeg er overbevist om at det er en å de svømmer rundt i:-)



onsdag den 27. februar 2013

Trendy tern

Jeg har læst at sæsonens print er tern, så jeg tænkte straks at Carla måtte have nogle ternede forårsbukser.....det går jo ikke at være fuldstændig utjekket i legestuen:-)

Heldigvis havde jeg lidt stof på lager - det ternede stof er en gave fra en af naboerne. Jeg har tilføjet smal guld-piping og orange rib. Ribben er ikke så hidsig i farven som på billedet, men den er svær at gengive.




Ø for øvelse gør mester....

....og jeg har bestemt ikke fået øvet mig nok, så jeg er ikke HELT tilfreds. Jeg har forsøgt at indbinde en bog i stof og resultatet er i kategorien OKAY, men ikke mere end det. Måske var det også lidt dumt at mit første projekt i denne stil er en bog med ryg - det havde været noget nemmere med et ringbind, så det skal jeg vist lige øve mig på næste gang.

Bogen er en 10-års dagbog og fra nu af vil jeg skrive lidt i den i hvert fald 2-3 dage om ugen. Tænk hvis jeg bliver ved i 10 år - så bliver det da sjovt at se tilbage i den og læse hvad vi foretog os den 27. februar 2013.




Sådan så den ud før jeg gik i gang
 

Dagens stof er Ø for Øvelse.....de søde gardere er helt sikkert på øvelse;-)

 

tirsdag den 26. februar 2013

DIY på ballonnederdel

Som lovet en DIY på min ballonnederdel (eller det vil jo så sige Carlas).

Min svarer nok til en størrelse 86. Klip to stykker stof med målene 103 x 24 cm (foer) og 103 x 32 cm (yderstof). Derudover skal du bruge et stykke rib til linning og et stykke 5 mm elastik på 83 cm.



Nål foer og yderstof sammen i bunden ret mod ret og sæt i samme arbejdsgang elastikken fast ca. 1 cm fra kanten.


Nu ser nederdelen sådan ud


Fold stoffet sammen for at sy sømmen sammen


Derefter ser nederdelen sådan ud når du trækker yderstoffet udover foeret


Nu skal du zigzagge de to stykker stof sammen foroven (dette kunne naturligvis være gjort tidligere men på grund af dovenskab, gør jeg det på denne måde, så jeg kan zigzagge begge stykker på én gang)


Nu skal ribben sættes på - jeg foretrækker at lægge ribben ind i nederdelen (således at det er foeret der vender ud af, men det er jo en vanesag). Nu har du en ballonnederdel - nemt og hurtigt:-)



P.s. Denne DIY kom til verden inden jeg havde set at Mette havde lavet en DIY, så derfor kommer den altså på bloggen, selvom Mettes DIY er rigtig fin.

Edit: mål på rib - str. 1 år: 40 x 18 cm, str. 2 år: 42 x 18 cm, 3 år: 44 x 18 cm.

Æ for Æsker

Jeg er nok ikke den eneste i blogland, der har valgt at Æ skulle stå for Æsker, for det er da oplagt:-)

Mine æsker er fra Søstrene Grene og jeg synes de er både fine og praktiske. Jeg har pyntet mine med lidt maskine tape og klistermærker - mulighederne er jo uendelige og faktisk er de også fine uden noget.

Bemærk de små træknapper i den ene æske - jeg må se at få brugt dem til noget, for de er så søde....men meget små.





Dagens stof er Æ for Ænder






mandag den 25. februar 2013

Sus i skørterne

For lang tid siden lavede jeg en ballonnederdel til Carla i str. 62 - det var ingen succes - nederdelen blev sød, men jeg synes det var svært at få en balloneffekt frem i den størrelse.

Inspireret af dette indlæg hos Mette besluttede jeg at prøve igen, og nu er den der! Det er sådan jeg gerne ville have den skulle se ud.

Yderstoffet er fra Malika & Rosa, foeret er Tilda-stof fra Panduro (passer ikke helt optimalt i farven, men det går an) og mønstret er hjemmelavet.




Z for Zebrastriber

Jeg var jo så begejstret for min egen zebrakjole og syntes faktisk at Carla kunne se kær ud i zebrastriber, så nu har jeg lavet en lille kjole til hende - ih, hvor kan vi matche....nu må se om vi nogensinde får dem på samtidig, eller om det er lidt for meget:-)

Kjolen har 3/4-ærmer og koralfarvet piping og syninger.

Så mangler vi kun Æ-Ø-Å.....hm....jeg må tænke kreativt!



Dagens stof er Z for Zebra







søndag den 24. februar 2013

Testkjole

Så fik jeg lige testet om mit mønster kunne bruges til faststof, og det kan det sagtens, så nu skal der produceres lidt flere kjoler til mig selv. Det er samme mønster som min zebrakjole, som du kan se lige her. Den næste skal have korte ærmer og være lidt længere....den her er lige lidt for kort, men med mørke strømpebukser under, synes jeg godt den kan gå an.

Det var lidt svært at få taget billeder for Carla ville hele tiden op til mig:-)







Y for Yndlings

Så får I lige lidt mere info om mig....og det er IKKE fordi der er gang i random facts på instagram (for der følger jeg slet ikke med), og jeg har jo allerede lavet mit indlæg med 10 tilfældige om mig, da bølgen kørte i december/januar.

Yndlings-
 
bog: Niceville er en af dem
krea-projekt: at sy:-)
serie på dansk: Matador
serie på udenlandsk: Sex and the city
sang: Always af Bon Jovi
band: der kan jeg ikke beslutte mig, men bliver aldrig træt af U2 og Bon Jovi
kjole: for øjeblikket en sort kjole med lynlås i ryggen - den er fra h&m
rejsemål: Grækenland og vores sommerhus i Sverige
slik: uden tvivl chokolade
tegnefilm: Simpsons og Phineas & Ferb

Her lidt billeder af vores sommerhus om vinteren.




Dagens stof er Y for Yvonne.....jeg synes der er lidt Yvonne over dette fine stof.

lørdag den 23. februar 2013

X som Xylografi

Xylografi....jeg er nok den eneste, der blogger om det;-) Kender I overhovedet det ord? Jeg gjorde ikke, men det betyder at gravere i træ og det minder mig altså om barndom og sløjd - jeg var mildest talt ikke begejstret for sløjd, men når vi fik lov til at lave et skilt, hvor man så kunne brænde noget på, så syntes jeg at det var helt okay at have sløjd.

Utroligt nok havde min mor gemt et af de skilte jeg lavede (jeg var 11 år på det tidspunkt) - dette skilt er lavet sammen med min bedste barndomsveninde (som jeg stadig har). Karina og jeg var uadskillelige fra børnehaveklassen til vi var 12 år, hvor hun desværre flyttede langt væk. Vi var rimelig fantasifulde og ikke mindst fjollede, og vi havde en leg hvor vi lavede radio - denne radio kaldte vi Radio Kachri; vi sad og interviewede hinanden imens vi optog det på en lille båndoptager - jeg har faktisk stadig et enkelt bånd. Det bedste ved det bånd er at man bare kan høre hvor sjovt vi har det - nogle gange knækker vi helt sammen af grin og det eneste man kan høre, er to piger der fniser - er det ikke dejligt med sådan nogle minder?


Dagens stof er X for X-tra fint;-) Jeg er vild med mit bambi-stof!





fredag den 22. februar 2013

Endnu en pude

Så blev den anden pude taget i brug på Emils værelse:-) Jeg synes de passer godt ind.

Jeg har holdt fri idag, men har indtil videre ikke nået at være kreativ - i stedet er det blevet til en tur i zoologisk have i kulden og derefter mad fra McDonalds - det er hygge efter Emils hoved.


V for Vinter

Selvom jeg er lidt træt af vinter, så må jeg jo tænke lidt praktisk og har derfor syet en elefanthue til Carla....det er mit første forsøg og jeg har selv lavet mønstret ved at tegne af efter én af hendes andre huer.....jeg synes egentlig den er blevet okay, men vil lige ændre lidt på faconen, hvis jeg laver en til - jeg synes den sidder ret tæt om ansigtet på Carla, så ribben skal være en centimeter længere næste gang.

Bortset fra det synes jeg faktisk, jeg er sluppet heldigt fra projektet - og uden at bruge min overlocker, da huen er lavet inden jeg var den heldige ejer af så fint udstyr:-)

Det smukke jersey er købt hos Stof & Stuff. Jeg glæder mig til at sy en kjole i det samme stof.



Dagens stof er V for Vand.


torsdag den 21. februar 2013

Mig og min zebra

Der var nogle der gerne ville se min zebra-kjole på så hermed billed-spam. Jeg er i gang med at sy endnu en kjole - synes det er SÅ fedt at lave noget til mig selv.





U som i Ulv

Som så mange andre har jeg købt det fine stof med ulven i Stof & Stil. Egentlig havde jeg planer om at puden skulle være til sommerhuset, men da Emil så stoffet, mente han helt bestemt at den ville passe godt til hans værelse - jeg var nem at overtale, og nu er puden sat på Emils seng - han er meget glad for den og vil gerne have at jeg laver flere puder til ham. Jeg synes det er så dejligt at lave noget til ham for en gangs skyld.

Puden er rimelig stor - måler 65 x 65 cm, men Emil ville have den så stor som muligt. Jeg har valgt at lave den med lynlås i bunden - en nem og hurtig løsning.



Dagens stof er U som Ugle