onsdag den 31. oktober 2012

Mit første jule-indlæg

Faktisk synes jeg, at det er for tidligt at tale om jul i oktober, men nu er det jo snart november, så jeg gør det alligevel....

Jeg har forsøgt mig med lidt julepynt, men jeg synes det var svært at få det pænt....jeg ved ikke rigtig om det var en fejl at sætte bånd på, men jeg syntes bare, de var så fine, så jeg ville gerne bruge det i stedet for snor.

Jeg tror jeg skal øve mig lidt mere, og de næste skal laves i noget ikke så julet stof.




tirsdag den 30. oktober 2012

Carla i buksedragt

Dagen idag har været travl; sundhedsplejerske med Emil, et lille tjek hos lægen, skole/hjem-samtale med Emil, gymnastik med Emil, forældremøde i dagplejen og så lige mit arbejde....men NU er jeg landet herhjemme og skal bare slappe af!

Her kan I se Carla i den første buksedragt jeg syede til hende - igen igen er det mønstret fra minikrea og stoffet er fra Malika & Rosa. Billedet øverst til højre viser en meget bestemt Carla.....jeg skulle overhovedet ikke være med i legen!

mandag den 29. oktober 2012

Små stjerner og lidt hjerter

Så har jeg igen været i gang med strygestoffet. Jeg synes det er fantastisk til at gøre en bluse lidt mere personlig. Da de fleste af de hjemmesyede bukser til Carla er rimelig farverige, kan jeg bedst lide ensfarvede bluser til, men der må gerne være lidt pynt på.

Den med hjerter blev lige som jeg gerne ville have det, men det gik lidt galt med de små stjerner; jeg havde sat dem som en regnbue, men nogle af dem sad ikke fast bagefter og andre gjorde og så endte det med denne nødløsning.


søndag den 28. oktober 2012

Genbrug med lidt nyt

Jeg troede at jeg på nværende tidspunkt ville have haft masser af tid til at sidde og sy, men sådan er det altså ikke gået....jeg har ganske enkelt travlt med livet - møde i skole, gymnastik to gange om ugen, masser af arbejde, oprydning, rengøring....og at finde en ny vaskemaskine;-) Den ene dag tager den anden, men jeg er nu alligevel taknemmelig over at jeg har så meget indhold i mit liv.

Idag fik jeg syet en kjole til Carla - det ternede stof er en rest fra Stof & Stil og det blomstrede er fra en genbrugsbutik. Der er en stor tilfredsstillelse ved at få brugt noget af det jeg har købt i genbrugsbutikkerne - det skal jeg blive lidt bedre til....jeg er bedre til at få det købt end at få det brugt - er det bare mig?



lørdag den 27. oktober 2012

Perler

Et lille lynhurtigt krea-projekt er det blevet til - et par øreringe af hama-perler...det tog vel ca. 5 minutter, så det kunne godt lige klemmes ind i dagens program.

Den største oplevelse idag var et besøg i stof & stil....jeg tror jeg burde afholde et kursus der hedder "sådan bruger du kr. 2.000 på meget kort tid i stof & stil", hvor jeg kom hjem med en hel del lækkert stof. Den anden "store" oplevelse var da vaskemaskinen afgik ved døden....den blev tjekket i tirsdags af elektriker, som ikke kunne finde nogen fejl (det kostede så kr. 1.100 at få ham til at konstatere det), men idag var den gal igen, så nu bliver den udskiftet.

fredag den 26. oktober 2012

En lille æske og lidt tape

Først og fremmest tak for jeres søde og dejlige kommentarer - dårlig stil at jeg ikke er så hurtig til at reagere, men fra på mandag er jeg sikker på at der er lidt mere ro på og så skal jeg virkelig til at følge godt med i blogland igen:-)

Som så mange andre i blogland, kan jeg godt lide masking tape....jeg har faktisk ikke brugt det til særlig meget, men nu besluttede jeg at beklæde en lille æske med det og resultatet blev godt. Dog burde jeg have limet noget hvidt papir inden under for at skjule motivet, men da dette var et forsøg, gjorde jeg ikke så meget ud af det. Jeg tror jeg vil lave nogle flere og så kan de bruges ved min kreaplads, til knapper, perler og andre små ting og sager.

torsdag den 25. oktober 2012

Hækling på højt plan

Jeg bliver altså nødt til at vise jer Carlas dåbskjole....en fin hæklet sag, som jeg bare er SÅ glad for. Den er hæklet af min kusines farmor og Carla er det første barn der har brugt den - desværre døde farmor for nogle år siden, men det kan jo være at hun sidder og kigger ned og ved at kjolen nu bliver værdsat. Kjolen bliver lukket med små knapper i ryggen og det hele er virkelig veludført håndarbejde  - helt utroligt smukt lavet.

Jeg synes det er hyggeligt at kjolen er lavet af et menneske, der har været en del af min opvækst, og jeg håber at mine børnebørn en dag kan blive døbt i den.


onsdag den 24. oktober 2012

Vinterbukser med forårsprint

For noget tid siden klippede jeg to par bukser....nu kom det ene par igennem maskinen, og de andre mangler lige noget rib (wuhu - god undskyldning for at tage i Stof & Stil i weekenden).

Bukserne har foer og er syet i det blødeste blomstrede stof, så selvom vinteren er på vej, synes jeg de minder lidt om forår. Mønstret er minikreas ballonbukser...uden nogle ændringer.


tirsdag den 23. oktober 2012

Blomstret kjole in action

Lidt flere billeder af Carla in action. For lang tid siden syede jeg denne kjole, men jeg syntes den var lidt løs til Carla - nu er min lækre pige vokset, og kjolen passer bedre....men sommeren er forbi! Til gengæld kan kjolen nu bruges med en body og et par leggings under - der er efterhånden krudt i rumpen på Carla, så det var svært at fange hende med kameraet.

mandag den 22. oktober 2012

Forsinket fødselsdag

Som jeg nævnte i dette indlæg, blev min fødselsdag ikke helt som ventet. I lørdags gjorde vi noget ved det, og jeg blev fejret af min mor, bror, svigerinde og deres tre dejlige unger. Det var en rigtig hyggelig dag med glade børn, dejlig mad og virkelig fine gaver - jeg fik bl.a. en Kähler mælkekande, som jeg jo mente jeg ikke kunne leve uden, nu hvor jeg har fået kopperne. Desuden fik jeg Ken Folletts seneste bog, som jeg glæder mig meget til at læse.

Carla var i festkjole med masser af tyl - kjolen er fra POMPdeLUX og jeg synes den klæder hende...måske er hun kjolepige ligesom sin mor:-)




søndag den 21. oktober 2012

Røverkøb x 2

Nogle gange er man bare heldig! Sådan har jeg det f.eks. med den flyverdragt jeg har købt brugt til Carla. Den er brugt af ét barn (man kan faktisk ikke se at den er brugt) og jeg har givet kr. 300 for den. Flyverdragten er fra Reima....og så matcher den de dyre vinterstøvler jeg har købt til Carla.


Udover det var jeg lige forbi den lokale genbrug fornylig....der lå lige to stykker blomstret stof...stadig med pris på fra Stof & Stil, så for kr. 20, fik jeg stof der oprindeligt kostede kr. 150. Jeg er sikker på at jeg kan bruge det til et eller andet.

lørdag den 20. oktober 2012

pool-haj

Det er ikke så ofte jeg laver noget til Emil - ganske enkelt fordi han virkelig ved hvad han vil have og det er ikke bløde bukser eller mønstrede jersey-bluser. Men igår fik jeg lavet en bluse til ham - eller det er vist at overdrive....for jeg har faktisk bare pimpet den med noget strygestof.

Idéen var egentlig at det skulle være et motiv med noget gymnastik, da Emil går til gymnastik, men de motiver, jeg kunne finde, var alt for tøsede til at han skulle gå med sådan noget....så måtte jeg jo finde på noget andet, han kan lide og han er faktisk rigtig glad for at spille bordfodbold og pool, og så var pool altså det nemmeste at få på blusen. Blusen er købt for kr. 40 i h&m.

fredag den 19. oktober 2012

Filtkugler på snor

Så var idag absolut sidste chance for at rode med budgetterne, for på søndag tager jeg til Tyskland for at fremlægge dem mandag. Det betyder helt sikkert mere normale arbejdstider og jeg kan næsten ikke vente - har klippet to par bukser til Carla og har også et par andre igangværende projekter.

Idag blev det til noget praktisk - vi kunne godt bruge et par bordskånere så gang i filtkugler og tråd og så blev resultatet nedenstående - på ingen måde revolutionerende, men meget praktisk.

Jeg fik også pyntet et billigt hårspænde til Carla....en hæklet blomst blev limet på. Jeg har også lavet et par stof-sløjfer som skal sættes på spænder - jeg tror det bliver fint.

Rigtig god weekend.


torsdag den 18. oktober 2012

Model for en dag

Nej, vel? Nå, men I skulle lige se mine bukser på - de bukser som jeg nævnte i dette indlæg. Jeg vil jo stadig sige at kønne er de ikke, men hold op hvor er de behagelige! Og jeg hoppede direkte i dem, da vi kom hjem fra en rigtig hyggelig dag i forum, hvor vi så Walking with dinosaurs...i selskab med selveste kronprinsen og familie...ja, ja, man mænger sig rigtigt:-)


Og nu jeg var i gang med at lege model, så syntes jeg også, at I skulle se min nye kjole, som jeg har købt af dygtige Trine. Jeg er vild med denne model og ville ønske at det stadig var muligt at købe mønstret, men nu var jeg heldig at kunne købe Trines kjole, og det er jeg rigtig glad for - den er lige lidt stor (så den er strammet lidt ind med klemmer på billedet), men jeg er sikker på at jeg lige kan sy den lidt ind. Jeg burde vist lige have taget et par sko på, men I må leve med det som det er.
 


onsdag den 17. oktober 2012

Vinder af giveaway



Tak for den store deltagelse i min giveaway og tak fordi I, trods lidt stilhed fra min side, stadig lægger kommentarer. Jeg er på vej tilbage i god stil:-)

Vinderen af giveaway er denne dygtige blogger - tillykke til Linda - vær sød at sende mig en mail med din adresse, og så får jeg en bunke stof afsted til dig.

Hvis I ikke kender Lindas blog, skal I altså lige tjekke dette indlæg - jeg er målløs over detaljerne og ville ønske at jeg selv kunne lave den slags - imponerende.

tirsdag den 16. oktober 2012

Knapper og perler

Idag var så dagen hvor jeg skulle have MASSER af tid til at være kreativ, men syg mand og sygt barn, en vaskemaskine der er stået af lige den dag, hvor man skal vaske sengetøj fordi Emil har kastet op over det hele, har lidt sat en stopper for de kreative projekter. heldigvis har Emil det allerede bedre, men nøj hvor har han haft det dårligt!

Jeg har leget lidt med perler og jeg har også lavet et par øreringe af knapper - de er helt enkle, men jeg er glad for resultatet og skal helt klart eksperimentere mere med det. Inspirationen fik jeg lige her.

Perleprojekterne skuffede....jeg troede det kunne være fint med et låg af perler, men nej...eller det vil sige at jo, det kan det, men så tror jeg at udtrykket skal være mere enkelt - eventuelt bare ensfarvet - f.eks. i en neonfarve. Tændstiksæsken tror jeg er et projekt Emil skal prøve - han kunne garanteret lave noget fint.



mandag den 15. oktober 2012

Uformelige natbukser

Det er ikke så tit det sker, men nu har jeg syet lidt til mig selv; et par haremsbukser i jersey...en stofrest købt hos Stof & Stil for næsten ingen penge. Bukserne skal bruges til hygge/natbukser når vi er i sommerhuset - jeg synes det er rart lige at have noget at hoppe i, når Carla mener vi skal tidligt op:-)

Det er en sjov model, som jeg endnu ikke helt ved hvad jeg skal mene om - måske har jeg bare ikke krop til den slags, men de er ihvertfald behagelige at have på, for de strammer absolut ingen steder. Der er så meget hængerøv (hvordan siger man lige det pænt?) i dem, at de næsten kan bruges som stropløs buksedragt. Jeg må næsten sørge for at få taget et billede, hvor jeg har dem på, så I bedre kan se, hvordan de er.


søndag den 14. oktober 2012

Flere gaver

Forleden fik jeg fødselsdagsgave af min mor - hun er faktisk rigtig god til at købe til mig, og denne gang har hun klaret sig helt uden ønskeseddel, og jeg syntes hun har gjort det virkelig godt - den dejligste strikkjole i virkelig flotte efterårsfarver - jeg er vild med den!

Desuden havde hun også en ting med til mig fra hendes søde veninde, som også har foræret mig bøjlerne. Denne gang har jeg fået en grøn Erik Kold bøtte i rigtig fin stand - den skal op og stå sammen med de andre. Var det ikke bare sødt, at hun tænkte på mig, da hun fandt den?



lørdag den 13. oktober 2012

Og jeg vinder igen igen

Mange tak for alle jeres søde kommentarer vedr. mit helbred - jeg har det helt sikker bedre og nu er jeg bare træt, men vender stærkt tilbage:-)

Endnu engang har jeg været så heldig at vinde en giveaway; sengetøj, sybog og syblad - rigtig lækre ting, som jeg glæder mig til at kigge nærmere på. Jeg har vundet hos hende her - når du er inde på Sabrinas blog synes jeg lige du skal tjekke hendes fine savlesmække og suttesnore.

fredag den 12. oktober 2012

Børnestof

Her har jeg absolut intet kreativt bedrevet - har været småsløj et par dage, så har kun lige klaret det allermest nødvenlige. Nu tror jeg det går den rigtige vej med mig igen, og i næste uge har jeg et par fridage hvor jeg helt sikkert får tid til at være kreativ.

Indtil det bliver til lidt mere kreativitet fra min side, vil jeg lige vise jer det meste af mit børnestof - en blanding af nyt og gammelt.

God weekend.






torsdag den 11. oktober 2012

Gammelt og godt

Som I ved er jeg generelt glad for genbrug. Jeg er ekstra glad når det er noget der har en historie, og derfor lod jeg mig inspirere af Elisabeths indlæg om hvordan de bor...med loppefund og arvede ting.

Her er et udpluk af de ting I vores hjem som har en historie fra familien - jeg føler tingene har en helt anden sjæl, end hvis man køber nyt.



Fin porcelænslampe fra mine bedsteforældres hjem, der hænger i vores gang - jeg vil skifte ledningen til en stofledning i stedet. Gammelt ur der desværre ikke virker. Fine smykker, der har tilhørt min mormor. Gammelt køkkenskab fra mine oldeforældre.


Smuk porcelænsbakke. Fint skab der stod på min mors værelse, da hun var ung....der var sat Elvis-plalater op inden i. En fin gammel kiste, der stod på mine bedsteforældres loft. Min mors gamle nederdel - oprindelig lang, men jeg har syet den om.

onsdag den 10. oktober 2012

Nu med mærke

Så fik jeg afprøvet et Carla og krudtuglen mærke - jeg er faktisk godt tilfreds med hvordan det ser ud på disse bukser, så den slags kan de godt bruges til, selvom de er ret lange.

Bukserne er i det fineste gule stof fra Malika & Rosa, og de er syet efter minikreas mønster på smalle bukser. I stedet for elastik i taljen har jeg valgt rib og så har jeg syet løbegang forneden.


tirsdag den 9. oktober 2012

Dejlige gaver

Som I ved havde jeg fødselsdag i søndags - mange tak for jeres søde hilsener. Man skulle jo tro at man blev temmelig forkælet, når man fejrer sin 36 års fødselsdag (og stadig ligner én på 30...eller noget;-)), men jeg synes nu ikke lige det blev til så meget forkælelse, som det plejer.

Min søde mand skulle løbe eremitageløbet og vi blev enige om at lave en udflugt ud af det og fejre min fødselsdag dér. Da vi gik fra parkeringsspladsen på vej ned mod start, kastede Carla op på sin jakke, dyne og barnevogn - da jeg så forsøgte at fjerne det værste fik jeg det selv på både jakke og bukser og stod altså så fra kl. 11 til kl. 14 og lugtede af opkast sammen med Carla der lugtede af opkast....imens jeg faktisk syntes det var vildt koldt! Vi var hjemme kl. 15, tog hjem til min kusine og drak Asti og spiste chokoladekage og derefter var det hjem og vaske tøj, dyne og barnevogn - det er ikke lige det man drømmer om at lave på sin fødselsdag, vel?

Heldigvis opførte børnene sig eksemplarisk og Carla har ikke haft det dårligt siden. Casper gennemførte sit løb trods en ret slem knæskade (dumt gjort, men jeg er alligevel stolt af ham) og jeg fik rigtig fine gaver - se lige hvad jeg drak morgenkaffe af - er så glad for mine nye Kähler-kopper. Og jeg fik faktisk et armbånd af Emil, men ikke det han havde lavet herhjemme. Det her er nu også rigtig fint:-) - Så en lidt anderledes fødselsdag, men da jeg satte mig i sofaen om aftenen, syntes jeg trods vasketøj og nyerhvervet forkølelse, at det havde været en dejlig dag.


mandag den 8. oktober 2012

Sød med sød på

Jeg har lavet endnu en kjole til Carla - ret lyserød og jeg har jo ikke noget imod lyserød, men der plejer bare at være lidt mere farve på de kjoler jeg syer til Carla, så jeg synes den er meget sukkersød. Men det er vel også okay engang imellem.

Ærmerne er mørkelilla (svært at gengive på billedet) og for- og bagstykke er et dynebetræk købt for kr. 25.

Forsiden



Bagsiden



søndag den 7. oktober 2012

Hjerter på snor

Ih hvor var det dejligt med lidt tid ved symaskinen - det var virkelig kun LIDT tid, men det hjalp på mine abstinenser, og jeg har trods alt også klippet lidt mere, der skal igennem maskinen i løbet af den næste tid.

I denne omgang er det blevet til en hjerte-guirlande, og jeg vil ikke engang påstå at jeg er blevet inspireret af blogland - jeg har direkte kopieret den fra denne dejlige blog. Karina har endda lavet en DIY så hvis du, ligesom jeg, gerne vil have sådan en fin guirlande, er det bare at komme i gang. Denne, som er lavet af retrostof, skal hænge på Carlas værelse. Emil vil gerne have en med dødningehoveder:-)

P.s. Dette er et snyde-indlæg = jeg lavede det i går for idag har jeg fødselsdag og hygger med familien:-)

lørdag den 6. oktober 2012

Brugt men lækkert

I søndags blev det temmelig impulsivt til en halv time på et loppemarked i nærheden - jeg var færdig med arbejdet kl. 14 og loppemarkedet lukkede kl. 15, så vi fik travlt med at pakke børn i bilen.

Der var egentlig ikke det helt vilde, men jeg fandt da to runde duge, som jeg helt sikkert kan sy noget af - kr. 10 pr. stk - det er en pris jeg kan lide! Vi købte også noget billigt legetøj til Emil...det er altså fantastisk med genbrug.

Jeg har også fået købt lidt sengetøj fornylig; bamse og kylling har jeg købt både som junior- og baby-sæt. Desuden har min mors veninde foræret mig tre smukke bøjler - jeg er vild med dem!

Idag er der blevet klippet to par bukser og en kjole, så nu skal jeg bare bruge lidt tid ved maskinen - måske bliver det først på mandag, for i morgen  har jeg fødselsdag og får besøg af min dejlige mor om aftenen. Om dagen skal vi heppe på min seje mand til eremitageløbet.

God weekend.